Evenementenbeleid 2018 vastgesteld

Op 12 december 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders het Evenementenbeleid 2018 vastgesteld. Vanaf 4 januari 2018 treedt dit nieuwe beleid in werking. Daarnaast wordt het Evenementenbeleid 2016 gelijktijdig ingetrokken bij de inwerkingtreding van dit nieuwe beleid.

Aanleiding

Op 20 december 2016 is het Evenementenbeleid Ooststellingwerf 2016 vastgesteld. Per 1 januari 2017 is dit beleid in werking getreden. Bij de vaststelling van het beleid is destijds aangegeven dat het geluidsaspect nader uitgewerkt zou moeten worden. Daarnaast heeft het college op 7 maart 2017 besloten om het evenementenbeleid nader te actualiseren met een toevoeging van een locatieprofiel voor de Boerestreek te Appelscha.

Geluid

Geluid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de verlening van evenementenvergunningen. In opdracht van de gemeente is door het Noordelijk Akoestisch Adviesburo beleid ten aanzien van de begrenzing van het geluidsniveau opgesteld. De gemeente wil hiermee duidelijkheid verschaffen over het beleid dat zij voorstaat. Het voornaamste doel is duidelijkheid richting omwonenden en organisatoren van evenementen over de kaders waarbinnen het evenement ten aanzien van geluid zal moeten blijven. Ook geeft de gemeente in het beleid een onderbouwing en verantwoording van de gemaakte keuzes.

Locatieprofiel Boerestreek

Het locatieprofiel geeft aan wat de ambities zijn rondom de locatie Boerstreek, wat er goed past op die plaats, geeft informatie over de parkeermogelijkheden en geeft instructies over de straten die moeten worden geïnformeerd bij een naderend evenement. Daarnaast geeft het de organisatoren instructies over wat er van hen wordt verwacht. Ook geeft het locatieprofiel aan hoeveel evenementen er mogen plaats vinden en welke begin- en eindtijden er gelden.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde beleid hier raadplegen of via www.overheid.nl. Daarnaast liggen de stukken analoog ter inzage op het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Indienen inspraakreactie

Vanaf 4 januari tot en met 14 februari 2018 kunt u een inspraakreactie indienen op het vastgestelde beleid.

Bron: Gemeente Ooststellingwerf