Meld uw camera aan bij de politie

Meld uw camera aan bij de politie

Uw camerabeelden kunnen de politie helpen om  inbraken, overvallen en andere misdrijven op te lossen. Heeft u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het dan alstublieft weten aan de politie. De politie brengt in kaart waar er allemaal camera’s hangen. Wanneer er dan iets gebeurt, kan er met u contact worden opgenomen door de politie of ze de beelden mogen bekijken. De politie kijkt dus niet live mee.

Uw camera kan de politie verder helpen

Bijvoorbeeld: Er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen. Vervolgens  wordt contact opgenomen met de eigenaar van die camera(‘s), met de vraag of ze de beelden mogen bekijken om te zien of de dader te zien is. Op deze manier is de kans groter dat de dader snel gevonden wordt.

Wat gebeurt er met mijn camera als ik mij aanmeld?

De politie kijkt dus niet live mee met uw camera’s, maar inventariseert alleen waar deze hangen. Als u uw camera aanmeldt, dan kunt u benaderd worden door de politie met de vraag of ze beelden van uw camera mogen bekijken. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken.

Waar kan ik mijn camera aanmelden?

U kunt uw camera(‘s) aanmelden via www.politie.nl/cib of via de wijkagent.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Bron: Gemeente Ooststellingwerf