Enquête jeugdhulp

Wij gaan een onderzoek doen naar de jeugdhulp. Iedereen die in 2017 jeugdhulp kreeg of ouder/verzorger is van iemand die in 2017 jeugdhulp kreeg, ontvangt een brief van de gemeente met daarin de vraag om mee te  doen aan dit onderzoek. 

Wat is jeugdhulp?

Jeugdhulp kan van alles zijn: bijvoorbeeld hulp bij dyslexie, hulp omdat je je moeilijk kunt concentreren of hulp omdat het thuis even niet zo lekker gaat. Het kan zijn dat de hulp niet via de gemeente is aangevraagd. De hulp kan ook via de huisarts of kinderarts zijn geregeld. Ook in dat laatste geval nodigen we u van harte uit om de vragenlijst in de vullen. 

Waarom een onderzoek?

Wij willen als gemeente dat de hulp goed is. Daarom zijn we benieuwd naar uw mening. Zo kunnen we eventueel dingen verbeteren of aanpassen.

Uitvoering van het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau KWIZ. Het onderzoek is anoniem. KWIZ weet niet wie welke antwoorden heeft gegeven.  De antwoorden worden verwerkt in een algemeen rapport.

Vragen

Als je nog vragen hebt over het onderzoek kun je bellen naar het onderzoeksbureau KWIZ op het nummer 050 – 5252473. Je kan dan vragen naar Michelle Ellens.

Online vragenlijsten

Er zijn twee verschillende vragenlijsten: een voor degene die de jeugdhulp ontvangt & een voor de ouders van degene die de jeugdhulp ontvangt. De vragenlijsten zijn online in te vullen:

Bron: Gemeente Ooststellingwerf